Buscar Producto
Buscar Colores
Graboplast
Őrlemény termelés-, és visszadolgozás megvalósítása a Graboplastban - Graboplast hulladék újrahasznosító üzeme Tatabányán
There are no translations available.

A beruházás közel 600 millió forintból készült el, amelyből 235 millió forint volt az állami támogatás. A mintegy 600 négyzetméteres üzem elsősorban a keletkezett gyártási hulladékot és a selejtes termékeket használja fel.

A projekt több éves előkészítő munka eredményeként valósulhatott meg a Graboplast saját szabadalommal védett technológiájából kifolyólag. Egy speciális őrlési eljárással a keletkező gyártási hulladékot és a selejtes PVC padlót felaprítják, folyékony nitrogénnel közel mínusz 100 fokra lehűtik, majd az üveg keménységű anyagot porrá őrlik, amely így visszadolgozhatóvá válik a késztermékben.

 

Az eljárás előnye még, hogy a vállalat így csökkenteni tudja ökológiai lábnyomát, hiszen az újrahasznosítási folyamattal lényegesen lecsökken a környezet terhelése. Az őrlőüzem mindamellett hogy környezetvédelmileg rendkívül előnyös, egyben gazdaságos és gyorsan megtérülő beruházás is.

A „nehézfém mentes", az „oldószer mentes" és a „ftalát mentes" jelzők mellett, a Graboplast mára már joggal használja a „hulladékszegény technológiákat alkalmazó" vállalat megjelölést is. Az eddig elkészült új termékeket a piac rendkívül pozitívan fogadta. A beruházással kilenc új munkahely jött létre.

 

Beruházás ismertető (pdf)

uj szechenyiterv kep

 
ArribaMapa del sitioImpresiónAdatkezelésGTC

Honlapkészítés:

R-BIS