Product Search
Color search
Graboplast Solutions Special destination Commercial flooring
Jó úton jár a Graboplast
There are no translations available.

Az év első jelentős eseménye idén is a hannoveri Domotex szakkiállítás volt, amely hagyományosan a kontinens egyik legjelentősebb rendezvénye a padlóburkolat-piacon. A piaci trendeket szemlézve a szakkiállítás megerősítette a Graboplastot abban, hogy jó úton halad, mind a termékfejlesztések irányát, mind a környezettudatosság előtérbe helyezését tekintve.

domotex 2017 1A nemzetközi vásár látogatóinak több mint fele az európai országokból érkezett, idén 61 ország 1400 kiállítójának termékei versenyeztek a figyelemért és a megrendelőkért. A Graboplast a szokott helyen, 98 négyzetméteres standon mutatta be régebbi és új kollekcióit.

– Ahogy az eddigi években, idén is hármas céllal történt a részvételünk: új termékeink bemutatása mellett szerettük volna új érdeklődők, jövőbeli partnerek figyelmét felkelteni, valamint a piac, a versenytársak, az aktuális trendek felmérése is fontos volt számunkra – mondta Herczig Péter marketingigazgató.

– A Graboplast számos új terméke mutatkozott be a Domotexen, többek között az új színváltozatokkal továbbfejlesztett Fortis Fitt homogén padló, valamint a designpadlók új, kőhatású változatai, vagy a félobjekt célokra fejlesztett designpadló, a Domino.

Ide sorolható még a kiállítások burkolatának szánt Grabo Expo, az új lakossági padló, a Viva vagy a Smart-Fit sportparkettarendszer, amely iránt nagy érdeklődés mutatkozott, annak ellenére, hogy a Domotex nem kifejezetten sportcélú kiállítás.

A szervezők adatai szerint idén több volt az érdeklődő az ázsiai országokból, ami a Graboplast standján is érzékelhető volt.
Ezen túlmenően a cég szakemberei örömmel nyugtázták, hogy rengeteg érdeklődővel találkoztak – az általános kiállítási statisztikától eltérően – Afrikából is. Legalább ennyire fontos, hogy tudtak találkozni meglevő vevőikkel is, akikkel ilyenkor az újdonságok személyes prezentálása mellett a napi ügyek egyeztetése is jelentős előrelépés. Emellett minden régióból érkezett konkrét megrendelés is a kiállítás alatt.

domotex 2017 2A trendeket illetően Herczig Péter elmondta: a Domotex megerősítette a Graboplastot abban, hogy jó úton jár, hiszen a világpiacon jelenleg az iránt a két termékcsoport – az LVT- és a homogén padló – iránt a legnagyobb az érdeklődés, amelyek gyártása érdekében a Graboplast beruházást hajtott végre. A piaci előrejelzések szerint is középtávon minden más termék iránti kereslet stagnál vagy csökken, míg a homogén és LVT-padlóké nő.

Az egyes termékcsoportokon belül pedig a természetes megjelenés a fő irányvonal, a famintás modelleknél például már nemcsak az élethű rajzolat a fontos, hanem az is, hogy a fa esetlegessége, tökéletlensége is megjelenjen lerakás után a felületen. „A jelenlegi helyzet és az előrejelzések is igazolják a döntéseinket, a beruházásainkat” – mondta a marketingvezető.

„Az is jól látható, hogy egyre nagyobb hangsúlyt kap az iparágban a környezettudatosság, ami eddig is a Graboplast fő törekvései közé tartozott. Ez a burkolatok gyártása során éppúgy megjelenik, mint például a segédanyagoknál vagy abban a törekvésben, hogy a termékek minél kisebb hulladékkal lerakhatók legyenek.

A Graboplast ebben is élenjár: egy jelentős fejlesztéssel, a gyártósori hulladékok visszadolgozásával már négy éve elindultunk ezen az úton. Célunk, hogy a keletkező hulladék mennyiségét minimalizáljuk és bővítsük a hulladékmentes technológiával gyártott termékek körét.”

 
TopSitemapImpressionsData handlingGTC

Webdesign:

R-BIS