Product Search
Color search
Graboplast Hírek Egyedülálló padlót fejlesztett a Graboplast elektromos autóbuszokba
Egyedülálló padlót fejlesztett a Graboplast elektromos autóbuszokba


Világszinten is újdonságnak számító füst és lángmentesített járműipari padlót fejlesztett ki
elektromos autóbuszok számára a győri Graboplast.

langmentesitett jarmuipari padloA projekt többéves szakmai munka eredményeként készült el. A vállalat olyan innovatív termék létrehozását tűzte ki célul, amely közlekedési baleset vagy műszaki hiba esetén meggátolja az égést, illetve megakadályozza a tűz tovaterjedését a közösségi közlekedési járműben.

Ezt az elvárást a terméknek 30 százalékos oxigéntartalom mellett kell teljesítenie, vagyis a Graboplast terméke magas oxigén koncentrációnál sem támogatja az égést, ellenáll a láng továbbterjedésének, amivel baleset esetén akár emberéleteket lehet megmenteni. – mondta el Mészáros Zoltán a Graboplast K+F igazgatója.

Mészáros Zoltán hozzátette, az új termék fejlesztésekor szem előtt tartották még a kiváló kopásállóságot és a csúszásmentességet is.

A terméket már több különböző országban készült elektromos autóbuszban használják, a vállalat nagy piaci perspektívát lát az elektromos járművek terén.


Bízunk abban, hogy kedvező piaci lehetőséget teremt számunkra a magyar kormány által meghirdetett több ezer darabos hazai piacra szánt elektromos autóbusz beszerzése is. – tette hozzá Herczig Péter marketing igazgató.

Az előrejelzések szerint folyamatosan bővülni fog a környezetet káros anyaggal nem terhelő e-buszok nemzetközi piaca, s ennek az új iránynak a vállalat aktív részese kíván lenni.

 
TopSitemapImpressionsData handlingGTC

Webdesign:

R-BIS