Product Search
Color search
Graboplast Solutions Special destination Commercial flooring
A Graboplast lett a hónap beruházója
There are no translations available.

A hónap beruházója elismerést vehette át a Graboplast képviseletében Bori Tibor vezérigazgató-helyettes szeptember 7-én Budapesten Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől. A Graboplast a díjat a 6,2 milliárd forintos új tatabányai Grabo Design Padlógyár megvalósításáért érdemelte ki.

 

boritiborA Graboplast ezen beruházása része annak a 8,7 milliárd forintból 2017-ig megvalósuló programnak, melynek köszönhetően tovább bővül a vállalat exporttevékenysége, és több mint 20 százalékkal emelkedik alkalmazottainak száma. A Grabo Design Padlógyárban új technológiával előállított, különleges padlóburkolók készülnek, melyek piaca világszerte 10 százalék feletti növekedést mutat.


„A díj a sikeres vállalkozásokért” díj célja, hogy elismerje, ismertté tegye és ösztönözze azokat a Magyarországon működő gazdasági társaságokat, amelyek hozzájárulnak hazánk gazdaságának növekedéséhez, és például szolgálnak sikeres vállalkozások megvalósításához. A díj a Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezésére és szervezésében 2013. augusztusától kezdődően három kategóriában, havonta kerül átadásra: „A hónap beruházója”, „A hónap kis- és középvállalkozása”, illetve „A hónap induló vállalkozása” címmel.


A pályázati kiírás szerint a hónap beruházója díjban részesülhet az a beruházó, aki tevékenységével jelentős mértékben hozzájárul a magyar gazdaság és export növekedéséhez, a foglalkoztatottak számának és a hazai beszállítói hányad bővítésére törekszik, diplomást illetve szakképesítéssel rendelkező munkaerőt foglalkoztat, továbbá az elmúlt hónapokban legalább 5 millió euró értékű új beruházást kezdeményezett.


Szintén a hónap beruházója díjat vehette át a modellvasutak gyártásával foglalkozó győri Märklin Hungaria Kft., míg a hónap kis- és közepes vállalata elismerésben a Detki Keksz Kft. és Simon István egyéni vállalkozó részesült. A hónap startup vállalata a Magnus Aircraft Zrt. és a MathXplain Ltd. lett.

 
TopSitemapImpressionsData handlingGTC

Webdesign:

R-BIS