Product Search
Color search
Graboplast Solutions Special destination Commercial flooring
A Domotexen erősítette kínai kapcsolatait a Graboplast
There are no translations available.

DomotexAsia1Idén is részt vett a sanghaji Domotex Asia kiállításon a Graboplast. A cél részben a piacszerzés volt.

Az európai parkettapiac elmúlt éveire a válságot követő lassú regenerálódás, pozitív vagy legfeljebb néhány százalékos növekedés volt jellemző. A parkettagyártók ennek ellenére igyekeznek meglévő kapacitásaikat kihasználni és növekedési terveiket egyre biztosabb alapokra helyezni.

Ehhez – ha Európa nem növekszik elég gyorsan – jó lehetőséget adnak azok a távoli exportpiacok, amelyeken a kereslet egyre növekvő mértékben haladja meg a helyi források, illetve a megszokott csatornák által biztosított beszerzési lehetőségeket.

Kína olyan erős célországot jelent az európai beszállítóknak, amely nemcsak belföldi termelését kívánja importalternatívákkal kiegészíteni, hanem ahol egyenesen keresik is az általuk kiemelt minőségűnek tartott európai termékeket. Ezt felismerve az öreg kontinens legnagyobb gyártói már évek óta folyamatosan és következetesen alakítják, serkentik a kínai kereskedelmi kapcsolataikat.

„A Graboplast sem szeretné kiaknázás nélkül hagyni ezt a lehetőséget. A parketták számára igyekszünk új vevőket szerezni, valamint évek óta ápoljuk együttműködésünket meglévő ottani partnereinkkel – hangsúlyozta lapunknak Békefi Dániel marketingmenedzser. – Cégünk jelenléte a PVC-padlók terén továbbra is erős: főként járműipari és közületi felhasználásra szánt heterogén termékeink mellett homogén padlóink számára is jelentős szerepet szánunk a távol-keleti országban.”

DomotexAsia2Idén márciusban a Domotex Asia szakmai kiállításon a Graboplast már többedszerre képviseltette magát. A vállalat részéről a kereskedelmi feladatok ellátására Tóth Irma, Némethné Horváth Ilona, Havadi Nagy Péter és Papp Márton utaztak ki Sanghajba, míg a marketingügyeket érintő kérdések tisztázására Baji Mihály és Békefi Dániel voltak jelen, hogy segítsék a kitűzött célok megvalósítását.
A vállalat saját standdal vett részt a padlóiparban érdekelt szereplők számára kiemelkedően fontosnak számító eseményen, melyen számos meglévő és potenciálisan új partnerrel folytattak tárgyalásokat, emellett pedig megismertethették a Graboplastot a látogatóközönség kíváncsi tagjaival, akik szintén sokan voltak.

„Kétszintes standunkon mindenki megtalálhatta a maga számára megfelelő mélységű információt. Ha valakit csak a »messziről jött európai gyártó« érdekelt, akkor kollégáinkon kívül a kihelyezett monitorokon futó, a Graboplastot és Magyarországot bemutató videókon keresztül kaphatott ízelítőt, míg ha valaki mélyebben is képbe szeretett volna kerülni az általunk kínált termékekkel, akkor erre a megannyi termékkatalógus és minta segítségével találhatott gyorsan megoldást – közölte Békefi Dániel.

– Kollégáink mellett kínai partnerünk is jelen volt, így sem a szakmai tudás, sem a nyelvi különbözőségek nem emelhettek gátat a sikeres és tartalmas diskurzusoknak, amelyek eredményeként bízvást remélhetjük, hogy e kiállítási részvétellel tovább erősítettük márkanevünket és szélesítettük partnereink körét Kínában, valamint a környező országokban.”

DomotexAsia3

 
TopSitemapImpressionsData handlingGTC

Webdesign:

R-BIS