Product Search
Color search
Graboplast
Újra pattoghat a labda
There are no translations available.

2013-06-13
Sportcentrum

Ünnepélyes pályaavató az Oláh Gábor Utcai Sportcsarnokban

 

Átadták a sportolóknak Oláh Gábor Utcai Sportcsarnok felújított játékterét csütörtök reggel. Az avató ünnepségen a Debreceni Sportiskola kézilabdázója, Rácz Gréta valamint kosarasa, Göttlinger Anna társaságában vágta át a nemzeti színű szalagot Pajna Zoltán alpolgármester és Makray Balázs a Sportcentrum stratégiai igazgatója.

A mintegy egy hónapos munkafolyamat során a szakemberek kicserélték a főként kézi-, kosár- és tollaslabdaedzéseknek és mérkőzéseknek valamint nemzetközi edzőtáboroknak és versenyeknek otthont adó létesítmény elhasználódott parkettáját.

Az avató ünnepség után a pályát elsőként a DSI kosár- és a kézilabda szakosztály tehetségei vehették birtokba. Labdát ragadott a bemutató mérkőzésen az országos korosztályos kézilabdadöntő legjobb játékosa, az U-14-es kézilabda csapat kiválósága, Őri Gitta is. „- Nagyon jó minőségűnek találjuk a pályát és nagyon örülünk neki, hogy felújították, hiszen mi egész évben ebben a csarnokban edzünk. A régi parketta már nagyon kemény volt, ez az új már elsőre is jóval puhábbnak tűnik, ami sokkal jobb lesz az ízületeinknek.”

A munkálatok során „ShockPad Elite” típusú erőelnyerő aljzatot illetve „Graboplast Spring Air Elite” típusú, úgynevezett felület-elasztikus sportparkettát fektettek le 1200 négyzetméteren. Ezt a parkettarendszert olyan sportcsarnokok számára fejlesztették ki, amelyekben elsősorban labdás csapatsport-mérkőzéseket rendeznek, de tánc céljára is ajánlják. Az erőelnyelő aljzat legfőbb előnye az, hogy jelentősen csökkenti a sportoló ízületeinek és porcainak terhelését, a többi közt ezt emelte ki Debrecen város alpolgármestere, Pajna Zoltán is. „- Jó utánpótlás-nevelés folyik Debrecenben, s a gyerekek közül nagyon sokan szép jövő előtt állnak. Fontos, hogy a körülmények is olyanok legyenek, amelyek modern feltételeket biztosítanak a felnövekvő nemzedék számára. Ilyen ez a csarnok is. Bízom benne, hogy az új sportpadló hozzájárul ahhoz, hogy a sportolók egészségesebbek maradjanak illetve, hogy edzéseik, mérkőzéseik során kevesebb ízületi problémával kelljen megküzdeniük.”

A beruházás nettó 22,5 millió forintba került. A beruházó Debreceni Sportcentrum ennek 70%-át TAO pályázaton nyerte el, míg 30%-ot saját forrásokból biztosította.

Makray Balázs, a Debreceni Sportcentrum Kft. stratégiai igazgatója: „- A 2011 óta működő látvány csapatsportágakat támogató programban a Debreceni Sportcentrum is részt vesz, s ma a beruházásokra vonatkozó rész fontos mérföldkövéhez érkeztünk. A tavalyi Hódos Csarnok felújítás után ez a második realizálódott beruházás. Indokolt volt a padlóburkolat cseréje, hisz az 1982-ban épített csarnok a megnyitása óta a régi parkettával fogadta sportolókat. Ez a parketta a használat és a sok csiszolás során elvékonyodott. Ugyan a Kosárszövetségnél nyertük el a beruházáshoz szükséges támogatást, de a kézilabdázók és a futsalosok egyaránt használhatják. Köszönet a TAO támogatásért az államnak, köszönet a városnak és köszönet mindenkinek, aki részt vett a kivitelezésben.”

Az ünnepségen kiderült, hogy a kivitelezés során 2600 darab parketta csíkot fektettek le. Örömmel gondolt vissza a munkálatokra a kivitelező Te és Te 07 Kft. vezetője, Orosz Béla „- A munkálatok során semmiféle akadályba nem ütköztünk. Magyarországon ezzel együtt kettő ilyen sportpadlóval borított pálya van, de ilyen méretűből ez az egyetlen, tehát az Oláh Gábor Utcai Sportcsarnok egy igazi alapkő. A másikat is Debrecenben találjuk egyébként az egyetemen. Európa több országában elterjedt már ez a technológia, így Németországban, Oroszországban, a Kanári-szigeteken, idehaza pedig Nyíregyházán, vagy Szentesen is ezzel a parkettával terveznek. A kiváló visszajelzéseket mi sem támasztja alá jobban, mint, hogy hamarosan döntés születhet ennek a fajta parkettának a FIBA minősítéséről.”

A csarnok 31 éves históriájában tehát ma új időszámítás kezdődött. Hétfőtől újra pattoghat a labda, de már egy korszerűbb, biztonságosabb és szebb játéktéren.

 
TopSitemapImpressionsData handlingGTC

Webdesign:

R-BIS