Product Search
Color search
Graboplast
Győri padlók az olimpián
Tuesday, 07 August 2012 14:48

Győr–Peking - Két tucat focipályát lehetne beborítani azzal a padlómennyiséggel, amelyet a Graboplast szállít a pekingi olimpiára készülő autóbuszokhoz. A győri cég termékei a sanghaji metróban és a kínai mozikban is megtalálhatók.

Ezekben a hetekben utazik hajón a hamburgi kikötőből Kínába az utolsó tétel olyan Graboplast-padló, amelyet a pekingi olimpiára gyártott két és fél ezer új buszban használnak fel. Herczig Péter marketingmenedzser a Kisalföldnek elmondta: a kínai állam még tavaly írt ki pályázatot a járművekre. Ennek hátterében az áll, hogy a játékok miatt idén nyáron a szokásosnál sokkal több turista utaztatását kell lebonyolítaniuk a helyi közlekedési vállalatoknak.

A pekingi és Peking környéki közlekedési vállalatoknak a sportolók, sportvezetők, kísérők és újságírók hadát is szállítaniuk kell, ami szintén nagy feladatot jelent. A kínai állam által kiírt tenderen több kínai buszgyártó nyert, a közös bennük az, hogy mindegyik a győri társaság termékét építi be az utastérbe.

Akkora mennyiségről – 150 ezer négyzetméterről – van szó, amellyel hozzávetőlegesen 25 futballpályát lehetne beborítani. A világosszürke és sötétszürke, csúszásmentes padlók rendkívül tartósak, könnyen tisztíthatók és könnyen fektethetők. A buszokat – amelyek Pekingen kívül a hozzá közeli Tiencsinben és Kingdaóban futnak majd – május végéig adják át.

Herczig Péter marketingmenedzser hozzátette: a Graboplast zrt. 2004 óta ad el nem lakossági célú padlókat a világ legnépesebb országába, és a társaság jelenléte egyre markánsabb. Ezt mutatja, hogy már van olyan szegmens – a citybuszoké –, amelyben piacvezetőnek számít Kínában a maga 25 százalékos részesedésével.

Jelzésértékű, hogy a március közepi sanghaji Busworld kiállításon a 16 buszgyártó közül hét a Graboplast partnere volt. A győri társaság emellett a sanghaji metrókocsikba is beszállít.

A járműiparin kívül a Graboplast közületi termékei is népszerűek Kínában. Ezeket kórházakba, iskolákba szállítják. A társaság részt vesz egy moziprojektben is. Utóbbi részeként tucatszám épülnek új filmszínházak a nagyvárosokban, és padlóként mindenütt a Graboplast csillogó szemcséket tartalmazó, fekete színű, csúszásmentes termékét építik be.

 
TopSitemapImpressionsData handlingGTC

Webdesign:

R-BIS